insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

16 Şubat 2007 Cuma

57. ULUSLARARASI BERLİN FİLM FESTİVALİ: 08-18.02.2007

Almanya’nın başkenti Berlin’de 8-18 Şubat 2007 tarihleri arasında düzenlenen 57. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde Türkiye’den katılan filmler yarışıyor

Festivalin yarışma bölümünde her yıl yaklaşık 350 film gösteriliyor, bunların çoğunun dünya yada Avrupa prömiyeri de yine bu festivalde gerçekleşiyor. “Altın Ayı” ödülünün yanısıra “Gümüş Ayı” ödülü de yine festivalde sahibini bulacak.

Yenilikçi filmlerin yarıştığı “Forum” bölümünde yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun yaptığı ve başrollerini Rıza Akın' ile Nurcan Eren'in paylaştığı “Rıza” filmi gösterilecek. “Panorama” bölümünde ise Özer Kızıltan'ın yönettiği ve başrolde Erkan Can'ın oynadığı “Takva” ile Türk kökenli Alman Yönetmen Thomas Arslan'ın “Ferien” (Tatil) adlı filmleri gösteriliyor.

Kısa metrajlı filmlerde ise yönetmenliğini Nesimi Yetik'in üstlendiği ve Dudu ve Nesimi Yetik’in başrollerini paylaştığı “Mama lernt Kino” (Annem sinema öğreniyor) adlı film yarışıyor.
57. Berlin Uluslararası Film Festivali’nin açılış galasına, Jeff Goldblum, Franka Potente, Veronica Ferres, Sibel Kekilli gibi sinema yıldızlarının yanı sıra politika, kültür ve sanat dünyasından birçok ünlü davetli katıldı.

Festivalin açılışında yönetmenliğini Olivier Dahan’ın üstlendiği ve sanatçı Edith Piaf’ın hayatını konu alan ve 20’den fazla film ile “Altın Ayı” ödülü için yarışan fransız yapımı “ La Vie en Rose” yer aldı. Filmde Edith Piaf’ı canlandıran Marion Cotillard’ın yanısıra Gérard Depardieu, Sylvie Testud ve Emanuelle Seigner başrolleri paylaşıyor.

Festivale olan ilginin bu yıl oldukça yoğun olduğunu belirten yöneticiler, 100’ü aşkın ülkeden yaklaşık 3 bin 800 gazetecinin akredite olduğunu bildirdi.

57. Uluslararası Berlin Film Festivali, 17 Şubat'ta düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Link
57. Uluslararası Berlin Film Festivali: http://www.berlinale.de

Hiç yorum yok: