insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

16 Şubat 2007 Cuma

LEİPZİG KİTAP FUARI: 22- 25 Mart 2007

Leipzig Fuarcılık tarafından 22-25 Mart 2007 tarihleri arasında düzenlenecek olan Leipzig Kitap Fuarı, kitap ve medya sektöründe Avrupa’nın en önemli ve en büyük fuarlarından biridir. 2006 yılında 53.000 m²’lik alanda düzenlenen fuarda 36 ülkeden yaklaşık 2.162 yayımcı, yazar ve kitaplarını tanıtma fırsatı bulmuştur. Ziyaretçi sayısı ise %17 oranında artış göstererek 126.000’e ulaşmıştır.Fuar kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Leipzig Okuyor” okuma festivali geçtiğimiz yıl 250 mekanda, 1.500 katılımcı ile toplam 1.800 etkinlik düzenlenmiştir.
Okuma festivalinin yanısıra çeşitli panel, seminer, tartışma toplantısı ve ödül törenleri de yine her yıl düzenlenmektedir.Fuarın bir diğer başlıca etkinliklerinden biri de bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Ulusal Kütüphane Kongresi’dir. 19-22 Mart 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek “Bilgi ve Etik” başlıklı kongreye 3.000 kütüphaneci ve enformasyon uzmanının katılması öngörülüyor.Frankfurt’tan sonra Almanya ve Avrupa’nın önde gelen kitap ve medya fuarlarından biri olan Leipzig Kitap Fuarı’na Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı da bir stand ile katılacak.
Bakanlık Almanya’da yaşayan vatandaşlara Türk edebiyatını birinci elden tanıtmak amacıyla “Leipzig Okuyor” okuma festivali kapsamında okuma etkinlikleri de düzenlemeyi planlıyor.Okuma etkinliklerine çocuk kitabı yazarı Aytül Akal, “Gölgesizler” adlı romanı geçtiğimiz günlerde Almanya’da yayınlanan yazar Hasan Ali Toptaş, edebiyat araştırmacıları Yüksel Pazarkaya ve Feridun Andaç’ın katılması öngörülüyor.Leipzig Kitap Fuarı’nın bir başka etkinliği ise her yıl düzenlenen ve kitap sanatını ele alan “buch + art” (kitap+ sanat) adlı antika sergisinden oluşuyor.

Hiç yorum yok: