insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

16 Şubat 2007 Cuma

ABD, Avrupa Konseyi üyesini Guantanamo'ya sokmadı
ABD, CIA uçuşlarını araştıran Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Dick Marty'nin Guantanamo üssüne gitmesine izin vermedi.

Marty, CIA'e ilişkin hazırladığı raporda 14 Avrupa ülkesinin Amerikan haberalma kurumunun terör zanlılarının transfer edilmesi ve gizli hapishanelerle ilgili işbirliği yaptığını açıklamıştı. ABD Başkanı George W. Bush da terör zanlıların gizli şekilde transfer edildiğini doğrulamıştı.

Amerikalı yetkililere Ekim 2006'da başvuran Marty, Guantanamo üssüne BM İşkence Özel Temsilcisi Manfred Nowak ile gitmek istedi. Marty, Guantanamo üssündeki zanlılar ile CIA uçuşlarına ilişkin görüşmek istiyordu.

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Marty, "Gözaltına alınan kişilerce serbest bir şekilde konuşamazsam ziyaret manasız olur. Amerikalıların bu kararı beni üzdü." dedi. Marty, buna rağmen araştırmasını devam ettireceğini vurguladı.

Hiç yorum yok: