insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

13 Şubat 2007 Salı

Dogan Grubu-Deutsche Bank ortaklığına onay

Rekabet Kurulu, Doğan Grubu'nun Gayrimenkul Geliştirme ve Pazarlama Hizmetleri'ndeki hisselerinin devrine izin verdi.
Şirketin mortgage yasasının çıkışının ardından konut finansmanı şirketine dönüştürülmesi ve ana faaliyet konusunun tüketicilere ev kredisi üretmek olması planlanıyor.

Doğan Yayın Holding A.Ş.'den (DYH) konu hakkında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen yazıda şöyle denildi: "İpoteğe dayalı konut finansmanına yönelik aracılık ve servis hizmetleri faaliyetinde bulunmak üzere 18.04.2006 tarihinde 1.600.000 YTL sermaye ile kurulan ve mevcut durum itibariyle sermayesine % 24.5 oranında iştirak ettiğimiz Gayrimenkul Geliştirme ve Pazarlama Hizmetleri Ticaret A.Ş.'nin, % 49 oranındaki hisselerinin, şirketimiz ve hakim ortağımız Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. (Doğan Holding) tarafından Deutsche Bank AG'ye devredilmesi işlemine, Hissedarlar Sözleşmesi'nde yer alan ana teşebbüsler arasında rekabet yasağının "ana teşebbüslerin ortak kontrolünün devam ettiği sure" ile sınırlandırılması koşuluyla yan sınırlama sayılması suretiyle izin verilmesine, Rekabet Kurulu'nca oy birliği ile karar verilmiştir."

Doğan Yayın Holding A.Ş.'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderilen yazıda ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Şirketimiz Doğan Holding ve Deutsche Bank AG arasında imzalanan sözleşme çerçevesinde konut finansmanı ile ilgili düzenlemelerde değişiklik yapacak Kanun Tasarısının yasalaşmasını ve gerekli izinlerin alınmasını takiben Gayrimenkul Geliştirme ve Pazarlama Hizmetleri Ticaret A.Ş., düzenlemelere uygun olarak konut finansmanı şirketine dönüştürülecek ve ana faaliyet konusu tüketicilere ev kredisi üretmek üzere hizmet vermeye başlayacaktır."

Hiç yorum yok: