insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

14 Şubat 2007 Çarşamba


EKRAN KIRLILIGI


Türkiye ilk özel Televizyonla Özal döneminde tanisti, ve herkesin oh be dünya varmis dedigimiz dönemin baslangici idi.


O hep sikayet ettigimiz TRT nin siyah yüzünden kurtulmanin verdigi rahatlikti bize oh cektiren, tabii sonra arkasi corap sökügü gibi geldi, cebine 50 Milyar para koyan televizyon kanali acti, buraya kadar hersey tamam.

Aradan 20 yili askin zaman gecti, bugün sayilari 100 ün üzerinde ne güzel medyatik olduk, ama bu fazlalik ayni zamanda kirliligi de beraber getirdi. Malesef TV bagimlisi bir millet olduk.


Hic kimse kimseyi kinamasin. Hangi TV kanalini acarsaniz acin, illa ki bir dizi var, (haber kanallari haric) ama ne diziler allaha sükür silahsiz ve mafyasiz, "Aga´siz" dizimiz yok, silahkolik bir nesil yetistiriyoruz, haberimiz yok.


Böyle giderse her mahallede bir "Polat'a" rastlamamiz icten degil.


Bugün Türkiyede ikiyüzbin polis ve besyüzbin asker görev yapmakta, iddia ediyorum sadece ruhsatli silahlar bu sayilari gecer.

Iki koyunum var, üc kilo altinim, benzin istasyonum var, diyen silah aliyor.


Peki, neden bu toplum silaha bu kadar ihtiyac duyuyor?


Tabi ki isin tek suclusu TV kanallari degil. Ama sucun en önemli mihenk taslarindan biri.


RTÜK agzinizdan cikan kötü bir kelimede “topluma ve cocuk piskolojisine aykiri “ deyip ekran karartiyor, ama agaca bakayim derken ormani görmüyor.


Siz bu topluma bu tür dizileri seyrettirmeye devam ederseniz, daha cok "Ogün'ler", "Yasinler" Hasanlar, Hüseyinler yaratiriz, kuskunuz olmasin.


Birilerinin bu ekran kirliligine dur demesi gerekmiyor mu?

Basbakan okulsuz köy kalmiyacak diye meydanlarda bagiriyor, ne güzel okur yazar katil sayimiz fazlalasiyor.

Kolay gelsin Türkiye.


Ilhan Bingöl

Hiç yorum yok: