insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

13 Şubat 2007 Salı

ETA yöneticisi Carmen'e 467 yıl hapis

İspanya'da Bask bölgesinin bağımsızlığı için savaşan ETA örgütünün yöneticilerinden 'Carmen' kod adlı Belen Gonzalez Penalva, 467 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

1985'te Madrid'de 1 kişinin öldüğü, 16'sı sivil muhafız 17 kişinin yaralandığı bombalı saldırı davasında yargılanan 'Carmen', cinayet, saldırı ve 17 de cinayete teşebbüsten toplam 467 yıl hapisle cezalandırıldı.

'Carmen', dava sırasında 31 Ocak'ta silahlı Bask örgütüyle hükümet arasında müzakerelerin tekrar başlaması için çağrıda bulunmuştu.

'Carmen', 1989 ve 1998-99 ateşkeslerinde Felipe Gonzalez ve Jose Maria Aznar hükümetleriyle yapılan müzakerelere şahsen katılmıştı.

850 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor

İspanya'nın kuzeydoğusundaki ve Fransa'nın güney batısındaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için 1968 yılından bu yana terör faaliyetlerinde bulunan ETA, 850 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

ETA, 24 Mart 2006'da yapılan ateşkesi ihlal etmiş ve 30 Aralık 2006'da Madrid Havaalanı'nda bir bombalı saldırı gerçekleştirmişti.

500 kilogram patlayıcı kullanılarak gerçekleştirilen saldırı sonucu 2 kişi ölmüş, 26 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından ''ateşkesin hala geçerli olduğunu'' savunan terör örgütü ETA'nın aksine, İspanya hükümeti, "ETA'nın inanılabilir başka bir ateşkesi asla olmayacak" açıklamasını yapmıştı.

Saldırının ardından İspanya Meclisi'nde olağanüstü oturum düzenlenmiş ve oturumda konuşan İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, ''Hata yaptığımı kabul ediyorum'' dedi

Hiç yorum yok: