insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

13 Şubat 2007 Salı


Festivalin „Sinema Dünyaları“ bölümünde 32 film gösteriliyor

Türkiye sinemasının büyük ustası Atıf Yılmaz’ın anısına özel bölüm

„Türkiye / Almanya Film Festivali“, çoğu Nürnberg prömiyerini kutlayacak olan toplam 32 uzun metraj, belgesel ve kısa filmi „Sinema Dünyaları“ bölümünde seyirciyle buluşturuyor. İki ülke sinema sanatından güncel yapımların yer aldığı yarışma dışı “Sinema Dünyaları” bölümünün yanısıra, geleneksel “Sınırlar Ötesi” bölümünde ise, Yunanistan, Hollanda ve İran’dan toplam dört film programda yer alıyor. Festival programının bir diğer ağırlık noktasını ise, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Türkiye sinemasının büyük ustası Atıf Yılmaz anısına düzenlenen özel bölüm oluşturuyor.

“Türkiye / Almanya Film Festivali”, son basın duyurusunda bildirdiğimiz yarışma filmlerinin dışında, “Sinema Dünyaları” bölümünde toplam 13 uzun metrajlı filmi programına aldı. Sözkonusu filmler arasında Uğur Yücel’in “Hayatımın Kadınısın” ve Murat Şeker’in “İki Süper Film Birden” adlı filmleri festival kapsamında Almanya prömiyerlerini yapacaklar. İlk kez Nürnbergli sinemaseverlerle buluşacak diğer filmler arasında Erlangenli yönetmen Baran bo Odar’ın „Unter der Sonne – Güneşin Altında“ (D 2006), Erden Kıral’ın „Yolda “ (TR 2005), Kerstin Ahlrichs’in „Sieh zu, dass du Land gewinnst – Ayaklarının Üzerinde Durmasını Öğren“ (D 2006), Toke Constantin Hebbeln’in „Nimmermeer – Artık Hiç Deniz Yok“ (D 2006) ve Reha Erdem’in „A Ay“ (TR 1988) adlı filmleri de yer alıyor. “Sinema Dünyaları” bölümünde ayrıca sekiz belgesel ve 11 kısa film de programa alındı.

Festivalin geleneksel „Sınırlar Ötesi“ özel bölümünde ise Nikos Perakis’in „Loufa Kai Parallaghi, Sirines Sito Aegeo – Ege’nin Sirenleri” (2005) ve Panteris Voulgaris’in „Nyfes – Gelinler“ (2004) adlı Türk-Yunan hikayeleri anlatan iki Yunan yapımı film ile İranlı yönetmen Jafar Panahi’nin “Offside – Ofsayt” (2006) ve Hollandalı yönetmen Martin Koolhoven’in „Schnitzelparadies – Şinitzel Cenneti” (2005) adlı filmleri de gösteriliyor.

Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Türkiye sinemasının büyük ustası Atıf Yılmaz anısına ise özel bir bölüm düzenleniyor. Atıf Yılmaz’ın 60 yıllık kariyeri boyunca çektiği 120’nin üzerindeki filmden sekizi festival kapsamında gösterilecek. Aralarında Yılmaz Güney’in ilk başrolünü oynadığı “Alageyik” (1959) gibi Türkiye sinemasının klasikleri arasında yer alan ve büyük bir tarihsel değere de sahip olan filmler, festival seyircisiyle buluşuyor.

Festivalin diğer bölümleri ve özel etkinlikleri üzerine sizleri önümüzdeki günlerde bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Çalışmalarınızda başarılar dileğiyle.

Not. Festivalle ilgili basın bildirilerini almak istemiyorsanız festival ofisine kısa bir not geçebilirsiniz.

Basın Duyurusu No. 4: 12.2.2007

Basın ve görsel medya koordinatörü
Almanca: Bayan Katrin Rist
Türkçe: Bayan Gülbin İrice
Telefon: +49.911.9296560

Hiç yorum yok: