insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

13 Şubat 2007 Salı


Olmert'in Ankara gündemi yoğun


Resmi bir ziyarette bulunmak üzere 15 Şubat’ta Türkiye’ye gelecek olan İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i Ankara’da yoğun bir gündem bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak 15 Şubat’ta Ankara’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek olan İsrail Başbakanı Olmert’in ziyareti sırasında gündeme gelecek konu sayısı bir hayli fazla. Hamas lideri Halid Meşal’in sürpriz Türkiye ziyareti sonrasında İsrail’den bu kadar üst düzeyde gerçekleşecek ilk gezi olması nedeniyle önem verilen ziyaret sırasında Filistin’de Hamas ve El-Fetih arasında yaşanan son gelişmeler ve Orta Doğu’daki son durumun görüşülmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bugün yaptığı açıklamada, İsrail’in Kudüs’teki Harem-i Şerif’in Mağrip Kapısının önündeki köprüde gerçekleşen ve Kudüs’te günlerdir çatışmalara neden olan inşaat konusunda İsrailli mevkidaşıyla konuşacağını söyledi.

ABD Başkanı Condoleezza Rice’in 16 Şubat’ta başlayacak İsrail, Filistin ve Umman gezinin hemen öncesinde gerçekleşecek ziyarette, Amerikan Kongresi’nde gündeme gelecek Ermeni tasarısının da gündeme gelmesi bekleniyor.

Ayrıca İsrail’in büyük önem verdiği, Türkiye’den bu ülkeye petrol, doğal gaz ve su taşıyacak çoklu boru hattının da İsrail Başbakanı’nın gündeminde olacağı düşünülüyor.

Ehud Olmert, Ankara ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir araya gelecek.
ANKA

Hiç yorum yok: