insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

13 Şubat 2007 Salı

Washington Post:
İstanbul saldırısını yapmadan önce Ladin ile buluştular

İstanbul’da gerçekleştirilen ve 58 kişinin ölümüne yol açan terörist saldırılarda El Kaide’nin parmağının olduğu, saldırıyı gerçekleştiren Türklerin saldırı öncesi Bin Ladin ile buluştukları öne sürüldü. Washington Post gazetesi, Bin Ladin’in kahvaltıda bir araya geldiği Türklere “büyükannem Türktü" dediğini yazan gazete, söz konusu grubun Bin Ladin’e TÜSİAD saldırısı planı ile gittiklerini ancak El Kaide’nin askeri komutanının, bunun yerine bombalı kamyonların kullanılmasını önerdiğini öne sürdü.

Washington Post gazetesi, İstanbul kaynaklı, Karl Vick imzalı uzun bir haberinde 2003 yılında İstanbul’da gerçekleştirilen ve 58 kişinin ölümüne yol açan terörist saldırılarda El Kaide’nin parmağının olduğunu belirtirken, “Türkler, Bin Ladin ile buluştu" diye yazdı.
Türkiye’de yargılanan 70 sanığın duruşma sırasında kanıt olarak gösterilen ifadelere ile sanıkları tanıyan kişilerle yapılan görüşmelere dayanılarak hazırlanan haberde 11 Eylül saldırısına bir hafta kala bazı genç Türklerin Afganistan’ın Kandahar kentinde kahvaltıda Usame Bin Ladin ile bir araya geldikleri belirtildi.

LADİN: BÜYÜKANNEM TÜRKTÜ
Türk ziyaretçilerinin Kandahar’a “spektaküler bir terörist saldırıöya ilişkin bir plan ile gittikleri ancak kahvaltı sırasında bu tür işlerin konuşulmadığını kaydeden gazete, buna karşın Bin Ladin’in Müslümanların ABD ve İsrail tarafından uğratıldığı adaletsizlikleri anlattığını, ayrıca büyükannesinin Türk olduğunu söylediğini yazdı. Bu arada, gazete, El Kaide’nin bir askeri komutanının, Türk konuklarına ayrılmadan önce 10 bin dolar nakit verdiğini de kaydetti.
Washington Post, Kasım 2003’de İstanbul’da gerçekleştirilen saldırılar için “Bin Ladin tarafından spesifik bir biçimde izin verilen son saldırılar olmuş olabilir. Türkler ile yapılan kahvaltıdan iki ay sonra AB’nin liderliğindeki kuvvetler, Afganistan’da tüm ülke çapında saldırıya geçerken Bin Ladin, Tora Bora’daki üssüne yöneliyordu" ifadesini kullandı.
Bin Ladin ile kahvaltı eden Türklerin El Kaide ile görüşmek üzere Afganistan’a gitmeden önce bir hücre oluşturduklarına işaret eden gazete, “Orada örgüte bağlılığını yemin etmeyi reddettiler ancak yardım ve onayı istediler" diye yazdı. Gazete, davada tek yargılanan El Kaide militanı, Suriyeli Louai Sakka’nın olduğunu, Sakka’nın komplo kuranlara bir çorapta gizlenmiş 100 bin dolar teslim ettiğini dile getirdi.
Türkiye’de “İslam’ı yönelik uluslararası baskılaröa karşı savaşmayı yemin eden grup üyelerinin kişiliklerini de anlatan gazete, grup liderlerinin 1990 yıllarında askeri eğitimi almak için Afganistan’a gittiklerini belirtirken şöyle devam etti:
“Türkiye, resmen laiktir ancak Türkiye’nin etnik Kürt ayrılıkçıları ile kirli bir savaş yaptığı 1980 ve 1990 yıllarında hükümet, asilere karşı çıkan şiddet yanlısı dini örgütleri gizli bir biçimde cesaretlendirdi. Türklerin, Çeçenistan veya Bosna’da Müslüman militanlarının yanında savaşmak üzere yola çıktıklarında yetkililer başka bir tarafa baktılar."

TÜSİAD ÜYELERİNİ KAÇIRMA PLANI
Washington Post, Mardinli Habib Aktaş’ın başına geçtiği grubun ilk planının bomba kullanılmasını içermediğini belirterek “Aktaş’ın grubu, TÜSİAD olarak bilinen ve zanlılardan birinin belirttiğine göre, birçok Yahudi patronunun dahil olduğu, Türk Sanayiciler ve İşadamları Derneği’nin bir toplantısında spektaküler bir saldırı düzenlenecekti" diye yazdı.

EL KAİDE KOMUTANI PLANI DEĞİŞTİRTTİ
Grubunun planının TÜSİAD’ın 10-15 üyesini kaçırarak bir milyon dolarlar fidye toplamak olduğunu kaydeden gazete, bu planın başarısız olması halinde grubun üyelerinin tüm rehinleri öldürdükten sonra kendilerini de “şehit" etmeyi öngördüklerini belirtti. Ancak Kandahar’daki El Kaide askeri komutanının, TÜSİAD planı yerine bomba taşıyan kamyonlarla bir saldırı düzenlenmesini önerdiğini öne süren gazete, bu önerinin kabul gördüğünü yazdı.
Washington Post’un saldırı hazırlıklarını uzun uzun anlattığı haberinde saldırının gerçekleşmesinden önce Sakka ve saldırıyı düzenleyen başka kişilerin Suriye’ye geçtiğini ve beş aydır Suriye’de kaldıktan sonra Irak’a geçtiklerini kaydetti. Sakka’nın Irak’taki El Kaide grubu lideri Ebu Musa El Zarkavi’nin üst düzey yardımcısı olarak görev yaptığına dikkat çeken gazete, Sakka’nın daha sonra Antalya’da bir gemiye yönelik bir saldırıyı hazırlarken yakalandığını ancak kaçmayı başardığını belirterek Sakka’nın Felluce’de öldüğü iddialarına yer verdi. (ANKA)

Hiç yorum yok: