insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

17 Şubat 2007 Cumartesi

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Görevden Alındı

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Çeçenistan Cumhurbaşkanı Alu Alkhanov’u görevden uzaklaştırıp yerine bölgenin başbakanını vekaleten atadı. Putin kararını Alkhanov’la dünkü görüşmesinden sonra açıkladı.

Alkhanov’un yerine 2004 yılında öldürülen Cumhurbaşkanı Ahmet Kadirov’un oğlu Başbakan Ramazan Kadirov atandı. Putin Alkhanov’u da Rusya federasyonunun adalet bakanı yardımcılığına getirdi.

Devlet Başkanı olan Ramazan Kadirov kendisine bağlı milislerin Çeçen ayırımcıları ve onları destekleyen sivilleri kaçırıp işkence yaptıkları yönündeki iddiaları reddediyor.

Sergei İvanov Başbakan Yardımcılığına Getirildi

Putin Savunma Bakanı Sergei İvanov’u da birinci başbakan yardımcılığına getirdi.

Böylece İvanov, Dimitri Medvedev’le aynı seviyeye geldi. İvanov ve Medvedev’in gelecek yıl, üçüncü bir dönem aday olması anayasayla imkansız olan Putin’in yerine cumhurbaşkanlığı için yarışması bekleniyor.

Putin televizyonda yaptığı konuşmada Ivanov’a, ülke ekonomisiyle ilgili bazı koordinasyon da dahil, daha geniş sorumluluklar verdiğini söyledi.

Rusya Savunma bakanlığına, vergi idaresinin başkanı Anatoli Serdyukov atandı.VOA

Hiç yorum yok: