insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

17 Şubat 2007 Cumartesi

Senato'da olağanüstü Irak oturumu

Amerikan Temsilciler Meclisi ardından Senato da Bush yönetiminin Irak'a ek asker gönderme planını ele alan bir oturum yapacak.
Bush hem Irak hem de İran konusunda eleştiriliyor.
Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi ve Senato'dan oluşuyor.
Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisi, Bush yönetiminin Irak'a ek asker gönderme kararını eleştiren, ancak bağlayıcılığı olmayan bir kararı kabul etti.
Bush'un da üyesi olduğu Cumhuriyetçi Parti'den 17 üye karar lehine Demokratlara destek verdi.
Senato'nun cumartesi günleri oturum yapması nadir bir olay.
Asker sevkine karşı çıkan önerge, Irak'taki askerlere desteğin süreceğinin altını çiziyor.
Beyaz Saray'ın Kongre'de karşılaşacağı bir başka zorlu başlık ise, Irak için ek bütçe talebi olacak.
Kongre'den Irak savaşında harcanmak üzere 93 milyar dolarlık ek kaynak isteyen Bush, ''Cumhuriyetçiler ve Demokratlar askerlerimize gereksinimleri olan kaynakları sağlamakla yükümlü'' dedi.
Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise, Kongre'deki tartışmalar sırasında yönetime açık çek verme döneminin geçtiğini söyledi.
Washington'da İran'ın nükleer programı konusunda da açık bir görüş ayrılığı var.
Görüş ayrılığı yaşanan bir başka konu ise, Tahran yönetiminin Irak'taki Şii milislere silah desteği sağlayıp sağlamadığı.
Beyaz Saray'ın İran'a yönelik söylemi bir süredir kaygı yaratıyor.
Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Bush'un İran'la anlaşmazlığı diplomatik yollarla çözmek istediği açıklamalarına gönderme yaparak, ''Sözünü tutacağını umuyorum'' dedi.
Demokrat Partili Pelosi, Kongre'nin devreye girerek, ne Bush'un ne de herhangi bir başkanın İran'a saldırı düzenlemek için önceden verilmiş bir yetkiye sahip olmadığını açıkça vurgulaması gerektiğini de belirtti.BBC

Hiç yorum yok: