insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

13 Şubat 2007 Salı


IRAN'IN ISRAIL KARTI


Iranin oynadigi Israil karti haddi zatinda bir aldatmacadir.


Iran, Orta Dogu'da ona kafa tutabilecek ve hatta haritadan silebilecek tek bir varligin oldugunu gayet iyi biliyor.


Hayret ediyorum cidden ; Nasil oluyorda Iranin oynadigi oyuna geliyor bütün islam alemi. Adamlarin derdi Sunnilerin Islam hegemonyasini yerle bir etmek ve Sii kolunu Islamin patronu yapmak.


Bunun icin icap ederse, ki etmesi de muhtemel, Suudi Arabistani ve kuveyt'i yerle bir edecek. Suudi Arabistan kralinin, Hamas ile El Fetih baskanlarini bir araya getirmesi nedendir?


Amerikada halka gosterilen elektrikli otomobil, yakinda piyasaya cikacaginda petrol fiyatlarinin ne olacagini düsünebiliyor muyuz?


Bol akacak petrol varili 18 dolar seviyesine dek düsürebilir mi?


Pek cok yerlerde kullanilan tabii gaz zaten isinmak icin petrolun yerini aldi bile.


Bu senaryoya göre; Iran Suudi ve Katar petrol kuyularini kapatabilirse, petrol akimi boldan tekrar aza dönüsebilir ve fiyatlar düsmez.


Simdi, eger geri dönüp Sunni Sii meselesine gelirsek, Orta Dogu'nun yapmacik, sonradan olma memleketlerin sinirlari da oyuncak haline gelmiyecek mi?


Türkiye ile Turkmenistan arasinda kurulmasina karar verilen tren hatti neyi simgelemekte? Bütün Arap devletrlerine giden Su GAP projesi ile ve Türk devletlerinin Federasyon olarak birlesmeleri halinde araplar ne icecekler?


Petrol mü?


Günün birinde Ortadogu'daki devletlerin sinirlarinin degisecegini ve Araplarin elindeki kuvvetin sinirlanacagi günlerin gelebilecegini görmuyor musunuz?


Iran'in eline Atom bombasini yapabilme bilgisini ve teknolosisini Rusya neden verdi?


Fransa neden yardim etti ?


Daha uzatayim mi?


Erroll Gelardin

Hiç yorum yok: