insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

15 Şubat 2007 Perşembe


İsrail Başbakanı için olağanüstü önlemler...

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Türkiye ziyaretinde de ABD Başkanı George W. Bush’a uygulanan A Tipi Koruma sistemi uygulandı. Olmert’i de çeşitli birimlerden oluşturulan 3 bin polis korudu

Başbakan Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’da bulunan Olmert içinde ABD Başkanı Bush ve Papa 16. Benedikt’e uygulanan koruma yöntemi uygulandı. Olmert’e yönelik bir saldırı ya da protestoyu önlemek için olağanüstü çaba gösteren Ankara Emniyet Müdürlüğü, aracının geçeceği güzergahları trafiğe kapattı.
3 bin polisin görev yaptığı koruma tedbirleri Esenboğa Havalimanı’ndan itibaren uygulanmaya başlandı. Güzergah üzerinde yüksek mevkilerde keskin nişancıların bulunduğu gözlenirken, zaman zaman polis helikopteri de bölgede denetim yaptı.
Temaslar süresince konuk başbakan Olmert için aynı model ve plakalı iki mercedes araç tahsis edildi. Olmert'in tüm ziyaretlerinde bu iki araç kullanılarak hedef şaşırtıldı.

BAŞBAKANLIK'TA KORUMA TARTIŞMASI

İsrail Başbakanı, Türkiye'deki temaslarına Anıtkabir ziyaretiyle başladı. Buradaki güvenliği, koruma birimlerinin yanı sıra çevik kuvvet birlikleri sağladı.
Ehud Olmert'in, Başbakan Erdoğan ile görüşmek için geldiği Başbakanlık Merkez Bina’da da korumalar arasında kısa süreli bir anlaşmazlık yaşandı. Protokol kapısından girmek isteyen İsrail Başbakanı Olmert’in korumaları buradan alınmayarak, Başbakanlık binasının diğer kapısından içeri girmeleri sağlandı. İsrailli gazetecilerin de diğer kapıdan X-ray cihazından geçerek binaya girmelerine izin verildi.

SHERATON OTELİ KAPISINA ÇADIR

Konuk İsrail Başbakanı'nın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüşmesi sırasında da olağanüstü güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Olmert, görüşmenin yapılacağı Sheraton Oteli'ne, giriş kapısının önüne kurulan özel bir çadırdan girdi. AA-ANKA

Hiç yorum yok: