insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

16 Şubat 2007 Cuma

Talat'tan Klerides'e geçmiş olsun ziyareti

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bugün öğleden sonra Kıbrıs Rum yönetimi eski liderinden Glafkos Klerides'i ziyaret etti.

Sivil plakalı bir araçla güney Lefkoşa'ya geçen Cumhurbaşkanı Talat'a, ziyaretinde eşi Oya Talat, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Raşit Pertev eşlik etti. Cumhurbaşkanı Talat, zatürre teşhisi konulan ve çarşamba günü anjiyo yapılan Klerides'e, çiçek ve tatlı götürdü. Talat, hastanenin kapısında, Klerides'in kızı, Rum ana muhalefet Demokratik Seferberlik Partisi (DİSİ) Başkan Yardımcısı Keti Klerides tarafından karşılandı. Hastanenin birinci katına çıkmak için korumalarıyla birlikte asansöre binen Talat, kapıların açılmaması sonucu 3-4 dakika asansörde mahsur kaldı. Bu durum, hastanede kısa süreli heyecana neden oldu.

Cumhurbaşkanı Talat, yaklaşık 15 dakika süren ziyaretinden sonra, olayı izleyen Türk ve Rum gazetecilere açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Talat, Klerides'in çok iyi durumda olduğunu, geçirdiği zor operasyonun ardından neşeli, hayata umutla bakan halinin devam ettiğini söyledi. Ziyaretinin politik değil insani olduğunu ifade eden Talat, Klerides'in kendisini görmekten çok mutlu olduğunu ve kendisine bol bol şaka yaptığını anlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Klerides'e ne getirdiğinin sorulması üzerine, ''Kendisine tatlı getirdik, geleneğimizdir'' dedi. Rum gazetecilerin diğer konulara ilişkin soru sormak istemesi üzerine Talat, ''Politik sorulara cevap vermek istemiyorum'' diyerek, bu talebi reddetti.
AA

Hiç yorum yok: