insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

17 Şubat 2007 Cumartesi


Türkiye kendi petrolünü çıkartacak

(TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Aksoy, yeni yasa ile birlikte petrol arama ve çıkartmada patlama yaşanacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, 6574 Sayılı Türk Petrol Yasası'nın Meclis'ten geçmesiyle birlikte, Türkiye'de petrol arama ve çıkarmada patlama yaşanacağını söyledi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Aksoy, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Salonu'nda yaptığı konuşmada, 6574 Sayılı Türk Petrol Yasası'nın yakın zamanda Meclis'ten geçmesinin beklendiğini kaydetti. Aksoy, yasanın çıkmasıyla birlikte Türkiye'de petrol arama ve çıkarmada patlama yaşanacağını, ülkedeki petrol kaçakçılığının önüne geçileceğini bildirdi.
Komisyon Başkanı Aksoy, "Türkiye'de petrolün yeryüzüne çıkartılmasıyla ilgili olarak, 6574 Sayılı Türk Petrol Yasası'nı çıkarttık. Biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımız yasanın 3 maddesini veto etmişti. Yasanın diğer maddelerini kabul etmişti. Bu 3 maddeyi 2 gün önce komisyonumuzda görüştük. Dolayısıyla o da Meclis'ten geçtikten sonra, Türkiye'de petrol arama ve çıkarmada bir patlama olacaktır. Çok önemli gelişmeler olacaktır. Türkiye'nin şu anda yılda 30 milyon ton petrol tüketimi var. Bu yasamız inşallah petrol çıkarmada önemli sonuçlar sağlayacaktır" dedi.
Aksoy, konuşmasında Türkiye'deki petrol kaçakçılığına da değindi. Hükümetin 2007 yılını petrol kaçakçılığı ile mücadele yılı ilan ettiğini hatırlatan Aksoy, "Hükümet, Türkiye'de kaçakçılığı önleyecek tüm tedbirleri almıştır. İhbar mekanizmaları getirmiş, çeşitli tedbirlerle, hukuki ceza ve teşviklerle 2007 yılını petrol kaçakçılığı ile mücadele yılı olarak ilan etmiştir. Artık Türkiye'de petrol kaçakçılığının beli kırılacak, Türk milleti bundan sonra standartlara uygun olmayan yakıt kullanmayacaktır. 6574 Sayılı Türk Petrol Yasası'nın hükümleri içerisinde yer almaktadır bu söylediklerim" diye konuştu (İHA)

Hiç yorum yok: