insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

16 Şubat 2007 Cuma

DÜNYA SANAYİ DEVLERİNİN BULUŞTUĞU HANNOVER MESSE 2007 ENDÜSTRİ FUARI’NIN PARTNER ÜLKESİ : TÜRKİYE

Rusya ve Hindistan’dan sonra Hannover Messe’nin konuk ülkesi Türkiye

16-20 Nisan 2007 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan dünyanın en büyük teknoloji fuarı Hannover Messe’de Türk sanayisinin hızlı teknolojik gelişimi, üstün ürün kalitesi ve dinamik altyapısı ile yakaladığı başarının önemli bir göstergesi olarak Türkiye partner ülke seçilmiştir.
Hannover Messe 2006 fuarının son gününde basın kapanış konferansına katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun 2006 yılının partner ülkesi olan Hindistan Büyükelçisi Meera Shankar’dan partner ülke sembolünü devralmıştı.

2005 yılında Rusya ve 2006 yılında Hindistan’dan sonra 16-20 Nisan 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve dünyanın önde gelen teknoloji fuarı kabul edilen Hannover Messe’de Türk sanayisi ve en son teknolojisi görücüye çıkacak . Öncü teknoloji platformu ve politika ile sanayiyi buluşturan fuar aynı zamanda Türk-Alman ekonomi ilişkilerini daha da pekiştirecektir.

Uzun yıllardan sonra Hannover Messe 2007’de bir kez daha gerçekleştirilecek olan „partner ülke“ katılımı bu fuara yıllardan beri milli katılım gerçekleştiren İstanbul Ticaret Odası tarafından organize ediliyor. Partner ülke organizasyonu ile Türkiye, dünya ekonomisinin önemli sanayi firmaları ile ikili temas imkanları bulacak, Türk firmaları ihracat ve ithalat için önemli yeni ilişkiler kurabilecek, büyük ve hacimli işbirlikleri ve birleşmeler sağlayabilecektir. Bunun ötesinde sanayi için vazgeçilmez nitelikte olan araştırma ve geliştirmede teknoloji transferi imkanı bulunacak, Türk firmaları kendilerini küresel pazara göre konumlayabileceklerdir.
“Qantara.de” ARTIK TÜRKÇE OLARAK DA İNTERNETTE

Kültürlerarası diyaloğu amaçlayan internet sitesi “Qantara.de” türkçe olarak da internette yer almaya başladı. Şimdiye kadar Almanca, Arapça ve İngilizce dil seçenekleri bulunan internet sitesi’nin Türkçe bölümünde “Avrupa Birliği ve Türkiye” başlığı altında kapsamlı bir dosya, ayrıca Alman, Türk ve Arap yazarların yorumları da yer alıyor.

İnternet sitesinin Türkçe dil seçeneğinin yapılması Eylül 2006’da Federal Dışişleri Bakanı Dr. Frank-Walter Steinmeier ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından hayata geçirilen “Kültürlerarası Diyalog ve Anlayış için Ernst-Reuter Girişimi”ne dayanıyor.
Ernst-Reuter Girişimi’nin amacı Alman-Türk işbirliğine özellikle de medya, gençlik değişim programları, entegrasyon ve ekonomi alanlarındaki ortak çalışmalara yeni bir ivme kazandırmak ve işbirliğini daha da yoğunlaştırmaktır.

"Qantara"nın Arapça kelime anlamı köprüdür. Avrupa İslam Kültür Diyaloğu çerçevesinde Federal Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen internet sitesi 2003 yılından beri Almanya, Avrupa ve Müslüman dünyasındaki yazarlara açık ve saygın bir diyalog için platform oluşturuyor ve böylece kültürlerarası diyaloğa katkı sağlıyor. Sitenin ortakları, Deutsche Welle, Goethe Enstitüsü, Dış İlişkiler Enstitüsü ve Federal Siyasal Eğitim Mekezi. İnternet sayfası ayda ortalama 70.000 kişi tarafından ziyaret ediliyor.

„ Federal Dışişleri Bakanlığı 2006 yılı bütçesinden Avrupa- İslam Kültür Diyalogu projelerini toplam 4,1 milyon Euro ile destekledi.

Link
Qantara İnternet Sitesi: http://www.qantara.de/tr

Hiç yorum yok: