insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

14 Şubat 2007 Çarşamba

Hollanda'da öldürülen Türk için yürüyüş

Amsterdam (AA)- Hollanda'da, geçen hafta dükkanında uğradığı silahlı soygunda öldürülen Türk genci Erkan Yıldız'ı anmak için Amsterdam'da dün akşam sessiz biryürüyüş yapıldı.
Semt sakinleri ve dükkan müşterilerinin girişimiyle düzenlenen sessiz yürüyüş, Erkan Yıldız'ın (29) öldürüldüğü Amsterdam'daki dükkanının önünde bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Yürüyüşe katılanlar daha sonra ellerinde mumlar ve meşalelerle, 5 kilometreye yakın semtte yürüdüler ve tekrar dükkanın önüne gelerek buradan dağıldılar. Yürüyüşe, çoğunluğunu Hollandalıların oluşturduğu bin dolayında kişi katıldı.
Yürüyüşe katılanlar Erkan Yıldız anısına açılan defteri de imzaladılar. Bazı katılımcıların ağladıkları dikkati çekti. Yürüyüş sırasında polis karakolunun önünde geçilirken, katılımcılar, alkışlarla, zanlıların hala yakalanmamış olmasını da protesto ettiler.Yıldız'ın cenazesi dün Türkiye'ye götürüldü ve bugün ailesinin memleketi olan Karaman'da toprağa verilecek.

Hiç yorum yok: