insanların düşünmesine de engel olan bir eğitim ve medya var. İnsanların düşüncesi yasaklanmış vaziyette. Biz insanların düşünmesinin önünü açmak istiyoruz. Düşünmek, soru sormakla başlar.

Ahmet Altan

14 Şubat 2007 Çarşamba

Türk kökenli senatör önerge şampiyonu oldu

BRÜKSEL (İHA) - Belçika'da 10 Haziran'da yapılacak federal meclis ve senato seçimleri öncesi milletvekilleri ve senatörlerin mevcut yasama döneminde yaptığı çalışmalar medyaya konu oluyor.
Belçika Senatosu'nda tek Türk kökenli Fatma Pehlivan, yoğun çalışma temposuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Pehlivan, Kadın ve Erkek Eşit Haklar, Dışişleri ve Savunma, Sosyal İşler, Çalışma Grubu ve Uzay Teknolojisi komisyonlarında asil; Adalet, İçişleri, İdari İşler ve Avrupa komisyonlarında ise yedek üye olarak görev alıyor.Pehlivan, 2003 yılından beri önerge sunma ve genel kurulda söz alma listesinin de başında gelen senatörlerden biri. Parlamentoya 24 genelge sunan Pehlivan, bilhassa AB vatandaşı olmayan yabancılara yerel seçimlerde oy kullanma hakkını tanıyan yasanın mimarı konumunda. Pehlivan, bu konuda önerge vererek yasanın çıkarılmasına öncülük etmişti.
Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Pehlivan, "Senato Meclisi'nde hem göçmen kökenlileri ve hem de Belçikalıları yakından ilgilendiren önergeler sundum. Tüm toplumun ortak faydası için hareket ettim" dedi.
Belçika'da Türklerin ve diğer göçmen toplulukların en büyük meselelerinin işsizlik, eğitim eksikliği ve sosyal konut sıkıntısı olduğunu anlatan Pehlivan, şöyle konuştu: "Bu sorunların çözülmesi için tüm siyasetçiler sorumlu hareket etmeli ve çaba sarf etmeli. Bunu yaparken de ilk önce mensubu olduğumuz partinin desteğini almalıyız. Bunu yapmazsak çalışmalarımızda başarılı olamayız"
Türk kökenli Belçikalı seçmenlerin genel seçimlerde partilerin 4 yıllık çalışmalarını göz önünde bulundurarak oylarını kullanmalarını isteyen Pehlivan, "Çalışmalarım süresince bazı siyasi partilerin hedefi oldum. Ama önemli olan doğru ve inandığım yoldan taviz vermeden çalışmaları sürdürmektir" diye konuştu.

Hiç yorum yok: